JazzWood 2017

LINE-UP


Presentatie MARC VAN DEN HOOF

Marc Van den Hoof

Marc Van den Hoof is radiopresentator, dichter, saxofonist, docent en columnist. Hij staat vooral bekend als specialist in het muziekgenre jazz.

LADY LINN DUO

Lady Linn

Na ‘Here We Go Again’, ‘No Goodbye At All’ en ‘High’ wordt ‘Keep It A Secret’ het vierde studioalbum van Lady Linn, waarmee ze zich meer dan ooit een vaste waarde toont in de Belgische muziekscène. Voor het nieuwe album kroop Lady Linn in haar eigen cocon en liet ze zich inspireren door films, series, dromen, de liefde en uiteraard ook door haar aankomende baby. Vanuit die inspiratie componeerde Lien de nummers deze keer zowel op piano als op gitaar, maar vooral ook op Maschine (een draagbare elektronische muziekstudio van Native Instruments), wat haar een totaal nieuw vertrekpunt gaf. Daardoor ontstonden veel songs vanuit een bepaalde beat, sfeer, klank of instrumentale riff en was het voor Lady Linn mogelijk om zelf een compleet universum voor iedere song te creëren.

MILKSHAKE BANANA 2.0

Milkshake Banana 2.0

Milkshake Banana 2.0 is een uitloper van de gereputeerde jazzband Milkshake Banana. Een hele tijd geleden maakte Milkshake Banana - de band met saxofonisten Peter en Johan Vandendriessche, drummer Koen Vandendriessche, percussionist Frank Michiels, bassist Ferdinand Phillipot en pianist Michel Ardui (later Erik Vermeulen) - naam in binnen- en buitenland. Ze traden op met onder meer jazzgitarist Philip Catherine en Toots Thielemans - met wie ze ook opnamens maakten. Het bracht hen op gerenommeerde podia over de hele wereld: Jazz Middelheim, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Atlanta Rhythm & Jazz Festival...

Milkshake Banana 2.0 brengt op jazzwood enkele sterke composities van toen, aangevuld met nieuwer materiaal - en met vooral de "spirit" van de groep.

  • Koen Vandendriessche (drums)
  • Johan Vandendriessche (saxen en fluit)
  • Peter Vandendriessche (altsax)
  • Frank Michiels (percussie)
  • Roman Korolik (bas)
  • Dirk Schreurs (keyboards)

MARITHE VAN DER AA QUARTET

Marithé Van der Aa Quartet

Het Marithé Van der Aa Quartet is een fris en dynamisch jazz ensemble, opgerricht in Berlijn door de jonge Vlaamse zangeres Marithé Van der Aa. Hun muziek is vanuit de jazz traditie gegroeid, al is het niet hun prioriteit de Amerikaanse jazz stijl te kopiëren. Integendeel, het kwartet is erg geïnspireerd door de eigen Europese roots van de vier bandleden. Klassieke harmonieën, traditionele volksliederen, soundscapes en hier en daar een vleugje filmmuziek worden zo verenigd met jazz improvisatie en interpretatie: Een ode aan de Europese cultuur, zonder in te boeten aan creativiteit en eigenzinnigheid.